canada
Canada (sursă foto: Wikimedia Commons)

Circa 35.000 de persoane cărora autoritățile canadiene le-au respins cererea de a primi azil au „dispărut” din evidența Agenţiei pentru Servicii Frontaliere a Canadei. ASFC nu mai are informații despre acești străini care sunt vizați de un ordin de expulzare, transmite AFP, citat de Agerpres.

Celelalte 15.300 de persoane ale căror cazuri trebuie în continuare „tratate” sunt ale unor străini care pot fi localizați și care sunt în așteptarea procesului de expulzare. Procesul poate dura deseori și câțiva ani.

„Acumularea de măsuri de expulzare executorii este o problemă ce durează în cadrul ASFC. Majoritatea măsurilor erau executorii de mulţi ani şi vizau inclusiv infractori şi solicitanţi de azil respinşi”, este menționat în raportul publicat de Biroul general de verificare al Canadei.

Unele dintre motivele invocate în raport sunt schimbul deficitar de informații între Ministerul Imigraţiei, Refugiaţilor şi Cetăţeniei și ASFC, precum și „calitatea precară a datelor”.

Canada a primit un număr crescut de cereri de azil în timpul ultimilor ani: în jur de 50.000 în 2017, 55.000 în 2018 şi 64.000 în 2019.