carte, poștală, întârziere, 100, ani
Cartea poștală ajunsă cu întârziere de 100 de ani (sursa foto: Brittany Keech / Facebook)

O femeie din Michigan a avut o surpriză destul de mare când și-a verificat cutia poștală săptămâna aceasta și a găsit printre facturile obișnuite o carte poștală care fusese trimisă în urmă cu aproape 100 de ani, potrivit CNN

Brittany Keech nu a acordat în primă fază mare importanță cărții poștale, mai ales că trebuia să aibă grijă de copiii ei.

Uitându-se mai atent, a realizat că cartea poștală a fost ștampilat pe 29 octombrie 1920. Avea adresa ei din Belding, Michigan, dar a fost scrisă cuiva numit Roy McQueen într-o scriere cursivă decolorată.

Pe cartea poștală era scris mesajul:

„Dragi veri,

Sper că această scrisoare ne găsește pe toți cu bine. Suntem destul de bine, dar mama are genunchii îngrozitori. Aici e groaznic de frig. Tocmai mi-am terminat lecția de istorie și mă duc la culcare destul de curând. Tatăl meu se bărbierește și mama îmi spune adresa ta. Va trebui să închid pentru o noapte. Sper că bunica și bunicul sunt bine. Nu uitați să ne scrieți – Roy își repară încă pantalonii.”

Scrisoarea era semnată de Flossie Burgess.

Cardul are o temă de Halloween care include o pisică neagră care ține o mătură, un liliac, o gâscă și o bufniță, împreună cu o femeie cu un baston și un felinar în pălăria unei vrăjitoare.

Există o ștampilă de George Washington de un cent pe spate și ștampila murdară care se citește ”Jamestown”, dar pare a fi acoperită de un fel de autocolant.

Un purtător de cuvânt al serviciului poștal a declarat: „În majoritatea cazurilor, aceste incidente nu implică scrisori care au fost pierdute în rețeaua noastră și care au fost găsite ulterior. Astfel de scrisori din magazine de antichități, de vechituri sau chiar cele online sunt reintroduse în sistemul nostru. Atâta timp cât există o adresă de livrare și poștale, cardul sau scrisoarea sunt livrate.”

Brittany Keech a postat pe un grup de Facebook întâmplarea și imagini cu cartea poștală, iar acum, mai multe persoane o ajută să găsească descendenții destinatarului scrisorii.