șoarece, străzi
Șoarece pe străzi (sursa foto: Pikist)

Este titlul pe care niciun oraș american nu îl vrea și totuși, Chicago îl câștigă în fiecare an. Pentru a șasea oară consecutiv, Chicago este orașul american cu cei mai mulți șobolani, relatează CNN

Orkin, un serviciu de combatere a dăunătorilor din Atlanta, clasifică orașele din SUA pe baza numărului de noi tratamente pentru rozătoare de la 1 septembrie la 31 august ale fiecărui an.

Rezultatul este o listă de 50 de orașe, unde orașele intră sau ies din top frecvent. Chicago, cu toate acestea, este totdeauna numărul 1.

„Rozătoarele sunt experți în adulmecarea hranei și a adăpostului și sunt rezistente în modalitățile lor de a le obține pe amândouă”, a declarat Ben Hottel, un entomolog Orkin, în comunicatul de presă al companiei.

„Proprietățile rezidențiale oferă habitatul ideal pentru rozătoare și. Odată stabilite, sunt capabile să se reproducă rapid și în cantități mari”, susține Hottel.

Eforturile de controlare a populației de șobolani din oraș se desfășoară de ani de zile în Chicago.

„Războiul împotriva șobolanilor” din Chicago a escaladat odată cu introducerea unui nou grup de lucru pentru șobolani în 2016. Locuitorii începuseră chiar să adopte pisici pentru a-și scădea numărul de șobolani.

Completând primele 10 orașe de pe lista lui Orkin, celălalte orașe sunt: Los Angeles, New York, Washington, DC, San Francisco, Detroit, Philadelphia, Baltimore, Denver și Minneapolis.