logo Fujitsu/ sursa: wikipedia

Firma de tehnologieFujitsu a spus că își va reduce la jumătate spațiul de birouri din Japonia, deoarece se va adapta la „noul normal” al pandemiei coronavirusului, potrivit BBC.

Acesta spune că programul „Schimbarea vieții de muncă” va oferi o flexibilitate fără precedent celor 80.000 de lucrători din țară.

Personalul va putea lucra ore flexibile, iar munca de acasă va fi standard, acolo unde este posibil.

Anunțul urmează o mișcare similară în luna mai a platformei de socializare Twitter.

Într-o declarație transmisă BBC, Fujitsu a declarat că „va introduce un nou mod de lucru care promite o experiență mai abilitată, productivă și creativă pentru angajați, care va stimula inovația și va oferi o nouă valoare clienților și societății sale”.

Conform planului, angajații „vor începe să lucreze în primul rând de la distanță pentru a atinge un stil de lucru care să le permită să își folosească flexibil timpul în funcție de conținutul muncii, rolurile de afaceri și stilul de viață”.

Compania a mai spus că programul va permite personalului să aleagă unde lucrează, indiferent dacă este de acasă, un hub corporativ major sau un birou prin satelit.

Fujitsu consideră că autonomia sporită oferită lucrătorilor săi va contribui la îmbunătățirea performanței echipelor și la creșterea productivității.