Kim Jong Un/ sursa: wikipedia

Coreea de Nord a informat despre un prim caz „suspectat” de contaminare cu noul coronavirus, instituind stare de „urgenţă maximă” pentru a stopa flagelul, a anunţat duminică agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, conform AFP şi DPA, preluate de Agerpres.

Dacă se confirmă, acesta ar fi primul caz de COVID-19 înregistrat oficial în Coreea de Nord, unde infrastructura sistemului de sănătate este deosebit de inadecvată pentru a trata o astfel de epidemie.

Persoana suspectată că ar purta virusul este prezentată ca „un transfug care s-a dus în Sud cu trei ani în urmă” şi s-a întors în oraşul Kaesong, la frontiera cu Coreea de Sud. Această persoană ar fi reuşit să treacă graniţa puternic fortificată care desparte cele două ţări.

Totuşi, din Coreea de Sud nu a existat informaţii cu privire la vreo tentativă de trecere frauduloasă a acestei frontiere marcare, între altele, de zone minate, fiind una dintre cele mai puternic supravegheate frontiere din punct de vedere militar în lume.

Phenianul asigurase anterior că nu există niciun caz de coronavirus pe teritoriul nord-coreean şi că graniţele ţării vor rămâne închise.

În pofida măsurilor de carantină stricte, „s-ar spune viciosul virus a intrat în ţară”, a afirmat Kim Jong Un, conform KCNA.

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.