Peter Sutcliffe alaturi de o parte din victimele sale

Criminalul în serie executa  pedeapsa pe viață pentru uciderea a 13 femei din Yorkshire și nord-vestul Angliei, potrivit BBC.

Fiul primei sale victime, care avea cinci ani când mama sa a fost ucisă în 1975, a declarat că moartea lui Sutcliffe va aduce „un fel de închidere”.

Fostul șofer de camion, din Bradford, a murit în spital, unde se spune că a refuzat tratamentul pentru Covid-19. A avut și alte probleme de sănătate.

Fostul ofițer de poliție Bob Bridgestock, care a lucrat la anchetă, a spus că „nu va vărsa lacrimi” în legătură cu moartea criminalului.

Sutcliffe, care a fost de asemenea găsit vinovat de tentativa de ucidere a șapte femei, a fost condamnat în 1981. A petrecut trei decenii la spitalul Broadmoor înainte de a fi mutat în HMP Frankland din comitatul Durham în 2016.

Omorurile sale au început cu mama a patru copii, Wilma McCann, de 28 de ani, care a fost lovită cu un ciocan și înjunghiată de 15 ori, în octombrie 1975.

În cele din urmă, el a fost condamnat pentru uciderea a 13 femei între 1975 și 1980 și tentativă de ucidere a altor șapte.

Se spune că a crezut că se află într-o „misiune de la Dumnezeu” de a ucide prostituate, deși nu toate victimele sale erau lucrătoare sexuale.

Una dintre victimele sale supraviețuitoare a spus că 44 de ani mai târziu, ea încă suferă de efectele atacului său din Leeds. Marcella Claxton a declarat pentru Sky News: „Trebuie să trăiesc cu rănile mele, 54 de găuri în cap, în spate și în față, plus că am pierdut un copil, am fost însărcinată în patru luni. „Încă mai am dureri de cap și amețeli.”

 O uriașă operațiune de poliție a fost lansată pe măsură ce uciderile au continuat, 150 de ofițeri desfășurând peste 11.000 de interviuri.