2 morti, atac terorist la Nisa
Politisti francezi / sursa: needpix.com

Un atacator cu un cuțit a ucis două persoane și a rănit alte câteva la o biserică din orașul francez Nisa joi, a spus poliția, într-un incident pe care primarul orașului l-a descris drept terorism, potrivit Reuters.

Primarul Christian Estrosi a declarat pe Twitter că atacul cu cuțitul s-a întâmplat în, sau în apropierea bisericii Notre Dame din oraș și că poliția a reținut atacatorul.

Poliția a declarat că două persoane au fost confirmate că au murit în urma atacului și că mai multe au fost rănite. Una din victime a fost decapitată.

Atacul se produce în timp ce Franța încă este zguduită de decapitarea, la începutul acestei luni a profesorului francez de școală gimnazială Samuel Paty, la Paris, de un bărbat musulman de origine cecenă.

Atacatorul spusese că vrea să îl pedepsească pe Paty pentru că le-a arătat elevilor desene animate ale profetului Mohammad într-o lecție de civism.

Nu a fost clar imediat care a fost motivul atacului de la Nisa sau dacă a existat vreo legătură cu desenele animate, pe care musulmanii le consideră blasfemie.

De la uciderea lui Paty, oficialii francezi – susținuți de mulți cetățeni obișnuiți – au reafirmat dreptul de a afișa desene animate, iar imaginile au fost afișate pe scară largă la marșuri, în solidaritate cu profesorul ucis.

Acest lucru a determinat o revărsare de furie în părți ale lumii musulmane, unele guverne acuzându-l pe liderul francez Emmanuel Macron că urmărește o agendă anti-islamică.

Citește și: