Arestari in Loindra pentru incalcarea restrictiilor
sursa: flickr

Doi polițiști londonezi au fost atacați într-un incident filmat de trecători, provocând reacții ferme din partea secretarului de interne al Regatului Unit și al primarului orașului, potrivit CNN.

Videoclipurile postate pe rețelele de social media au arătat cum un ofițer a fost fixat la pământ și lovit cu piciorul, înainte de intervenția unui ofițer feminin. Are loc o luptă care durează aproximativ un minut între cei doi ofițeri și un grup de bărbați de culoare.

Poliția Metropolitană a confirmat joi că doi bărbați, în vârstă de 20 și 38 de ani, au fost arestați sub suspiciunea de agresiune asupra poliție.

Incidentul de miercuri a atras un răspuns puternic din partea Asociației de Poliție din Marea Britanie și a secretarului de interne Priti Patel, care a scris pe Twitter că atacul a fost „bolnav, șocant și rușinos”.

Poliția a declarat într-o declarație către CNN că incidentul a început la 15:30 miercuri, când doi ofițeri din patrulă au fost observați de un trecător.

„Nu suntem sacii de box ai societății”, a adăugat președintele Federației Metropolitane de Poliție, Ken Marsh, într-o declarație. „De data aceasta, colegii noștri raportează, din fericire, răni minore – dar realitatea este că ar fi putut fi mult mai rău.”

Incidentul vine în contexul unei degradări mondiale a relației dintre forțele polițienești și protestatarii apăruți după moartea unui bărbat de culoare, în timpul unei arestări, în SUA.