Asistentul șef al lui Boris Johnson a refuzat să-și ceară scuze pentru călătoria sa de 420 km în Anglia, în timpul blocării, pe fondul unui scandal asupra mișcărilor sale care a umbrit răspunsul guvernului britanic contra coronavirusului, scrie CNN.

„Nu regret ce am făcut”, a spus Dominic Cummings jurnaliștilor, după ce Downing Street a făcut pasul extraordinar de a pune consilierul special în fața presei pentru a răspunde întrebărilor.

Cummings a fost presat în mod repetat să își ceară scuze britanicilor pentru că el și familia sa au călătorit 420 de kilometri, și au stat la o casă aflată în proprietatea părinților săi, într-un moment în care publicul era îndemnat să nu părăsească locuințele.

În schimb, acesta a spus că a crezut că realizarea călătoriei este „cel mai bun lucru de făcut”, și a acuzat reportajele mass-media că au creat „o atmosferă foarte proastă” în jurul casei sale din Londra.

Totodată, a insistat că o altă călătorie pe care a făcut-o către orașul Barnard Castle, aflat la câțiva kilometri de casă părinților săi, a fost făcută în scopul de a-și testa vederea și să se asigure că este suficient de sănătos pentru a se deplasa apoi înapoi la Londra.

Cummings a spus că nu l-a întrebat pe premier despre decizia sa de a călători în afara Londrei. „În retrospectivă, ar fi trebuit să fac această declarație mai devreme”, a acceptat Cummings. Dar când a fost întrebat dacă ar fi trebuit să se fi consultat cu Johnson înainte de a-și face călătoria, Cummings a afirmat: „Nu știu … poate ar fi trebuit”.

Premierul britanic se află în fața unei imense presiuni, atât din partea mass-media, cât și a clasei politice, de a-l destitui pe Dominic Cummings.