Donald, Trump
Donald Trump (sursa: flickr)

Christian Tybring-Gjedde, care l-a desemnat pe președintele SUA, Donald Trump, a declarat pentru Fox News că totuși „nu este un mare susținător al lui Trump”, scrie The Jerusalem Post.

Președintele SUA, Donald Trump, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în 2021 pentru eforturile sale de a ajunge la acordul dintre Israel și Emiratele Arabe Unite, a informat Fox News miercuri dimineață.

Christian Tybring-Gjedde, membru al parlamentului norvegian și șef al delegației norvegiene la Adunarea Parlamentară NATO, a depus nominalizarea.

Tybring-Gjedde a depus anterior o nominalizare pentru ca Trump să primească Premiul Nobel pentru Pace în 2018, pentru summitul său de la Singapore, care l-a găzduit pe Kim Jong Un.

„Pentru meritul său, cred că a făcut mai multe încercări de a crea pacea între națiuni decât majoritatea celorlalți nominalizați la Premiul Păcii”, a declarat Tybring-Gjedde pentru Fox News.

„Este pentru contribuția sa pentru pacea dintre Israel și Emiratele Arabe Unite”, a declarat pentru Reuters Tybring-Gjedde, membru al parlamentului pentru partidul de dreapta Progress. „Este o întâmplare unică”.

În plus față de acordul Israel-Emiratele Arabe Unite, scrisoarea de nominalizare către Comitetul Nobel a menționat „rolul cheie al lui Trump în facilitarea contactului dintre părțile aflate în conflict … cum ar fi disputa de frontieră din Kashmir între India și Pakistan și conflictul dintre Coreea de Nord și de Sud. ”

Parlamentarul a declarat pentru Fox News că totuși „nu este un mare susținător al lui Trump”.

„Comitetul ar trebui să analizeze faptele și să-l judece în funcție de fapte – nu după modul în care se comportă uneori”, a continuat el. „Oamenii care au primit Premiul Păcii în ultimii ani au făcut mult mai puțin decât Donald Trump.

„De exemplu, Barack Obama nu a făcut nimic”, a declarat el pentru presă, referindu-se la câștigarea premiului Nobel pentru pace al fostului președinte SUA în 2009 pentru, conform Comitetului Nobel, „eforturile sale extraordinare de a consolida diplomația internațională și cooperarea dintre popoare.”