Donald Trump
Donald Trump sursa: wikipedia commons

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat luni că a achitat impozite de „milioane de dolari”, precizând însă că este îndreptăţit la facilităţi fiscale, prin credite şi ca urmare a scăderii valorii activelor, potrivit Mediafax.

Donald Trump a reacţionat la un articol al cotidianului The New York Times potrivit căruia ar fi achitat impozite federale de doar 750 de dolari anual, în 2016 şi 2017, după o perioadă în care a raportat pierderi puternice ale companiilor pe care le deţine.

„Am plătit taxe de milioane de dolari, dar am fost îndreptăţit, ca toată lumea, la facilităţi pentru devalorizarea activelor şi la credite fiscale. Sunt extrem de puţin îndatorat, am foarte puţine datorii în raport cu valoarea activelor”, a afirmat Donald Trump prn Twitter.

Preşedintele SUA a subliniat că are „active extraordinare” şi o situaţie financiară „foarte impresionantă”, potrivit agenţiei Reuters.

Donald Trump a refuzat să publice declaraţiile fiscale, argumentând că este vizat de un audit al Serviciului fiscal (IRS). Însă instituţia susţine că nu există interdicţii de publicare a declaraţiilor fiscale.

Președintele Statelor Unite Donald Trump a plătit doar 750 de dolari în impozit pe venit la nivel federal atât în 2016, anul în care a candidat pentru președinția SUA, cât și în primul său an la Casa Albă, relatează BBC, citând New York Times.

Ziarul american a obținut declarațiile fiscale din ultimele două decenii ale președintelui american și ale companiilor sale, New York Times notând că Donald Trump nu a plătit deloc impozit pe venit în 10 din ultimii 15 ani și că documentele arată „pierderi cronice și ani de evitare a taxelor”. Trump a catalogat știrea drept „fake news”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău