conectare, mașinărie, creier
Conectare creier - mașinărie (sursa foto: Pxfuel)

Elon Musk urmează să prezinte funcționarea unei interfețe între creier și mașinărie, ca parte a ambițiosului său plan de a oferii oamenilor superputeri, scrie BBC.

Neuralink, companie controlată de Musk, a aplicat de anul trecut pentru a începe testele pe oameni în cadrul acestui proiect.

Demonstrația va implica un robor și neuroni care „lucrează” în timp real.

Interfața va putea să ajute oamenii cu afecțiuni neurologice să controleze telefoane sau computere cu mintea.

Elon Musk susține că inteligența artificială trebuie să se combine cu omul, mai ales pentru a nu risca ca inteligența artificială să devină atât de puternică încât să distrugă umanitatea.

Fondată în 2017, Neuralink s-a străduit să adune cercetători pentru acest proiect, lucru pe care Musk l-a promovat pe Twitter chiar luna trecută.

Ultimul progres anunțat de companie public a fost anul trecut, când Neuralink a susținut că a reușit să facă ca o maimuță să controleze un computer cu propria minte.

Cu toate acestea, experții sunt sceptici. Jennifer Collinge, profesor-asistent de medicină fizică și reabilitare la Universitatea din Pittsburgh susține că pentru a dezvolta un dispozitiv care să ajută în domeniul medical, este nevoie de mult timp pentru ca produsul finit să fie sigur.

Ari Benjamin de la Universitatea din Pennsylvania consideră că, Neuralink va da la un moment dat de faptul că umanitatea nu știe foarte bine cum funcționează creierul uman.