sursa: pixabay

Un alt blocaj național datorat coronavirusului este o posibilitate și trebuie să facem tot ce putem pentru a evita asta cu orice preț, a spus un om de știință din Marea Britanie, conform BBC.

Prof. Peter Horby a spus că Marea Britanie se află într-un „punct precar”, deoarece cazurile Covid și internările în spitale continuă să crească.

Comentariile sale cincid celor ale directorului medical adjunct al Angliei, care a spus că vor urma mai multe decese și a îndemnat oamenii să limiteze contactele sociale.

Miniștrii spun că abordarea lor locală a restricțiilor este calea cea bună. Premierul va anunța luni restricții locale mai dure.

Într-o declarație adresată parlamentarilor, Boris Johnson va contura planurile pentru un sistem pe trei niveluri, în care fiecare regiune din Anglia este plasată într-un nivel bazat pe gravitatea cazurilor din zonă.

În prezent, el ține o ședința cu miniștrii de cabinet pentru a-i actualiza cu privire la următorii pași.

Planurile au stârnit deja opoziție, deputații laburiști din Greater Manchester spunându-i lui Johnson că nu vor sprijini să fie plasați sub cel mai dur nivel de restricții.

În Marea Britanie, numărul R – numărul mediu de persoane pe care fiecare persoană infectată le transmite virusul – este acum estimat a fi între 1,2 și 1,5. Orice peste 1.0 înseamnă că cazurile cresc.

Sâmbătă, 15.166 de persoane din Marea Britanie au raportat că au dat rezultate pozitive la coronavirus – în creștere cu 1.302 față de cifra de vineri, conform ultimelor cifre ale guvernului. Au mai fost 81 de decese.