FBI va cerceta moartea unui bărbat negru din statul american Minnesota, după ce a apărut un videoclip în care un polițist apare cu genunchiul pe gâtul acestuia, scrie BBC.

În filmare, bărbatul, despre care se crede că are în jur de 40 de ani, este auzit gemând și spunând în mod repetat „nu pot respira” ofițerului alb.

Departamentul de Poliție Minneapolis a declarat că ofițerul a răspuns la o infracțiune raportată.

Incidentul a amintit pe cel al lui Eric Garner, un bărbat negru care a murit fiind arestat în 2014, în aceleași condiții.

Aflat în aceeași poziție, sufocandu-se, acesta a rostit cuvintele „nu pot respiră” de zeci de ori.

Sintagma a devenit un strigăt de adunare pentru activiștii care protestează împotriva presupusei brutalități a poliției împotriva oamenilor de culoare din SUA.

Poliția din Minnesota a recunoscut că bărbatul din filme filmate luni a murit după un „incident medical” într-o „interacțiune a poliției”.

El era suspectat că a comis o fraudă prin falsificare, ceea ce înseamnă că a modificat sau a făcut o reproducere falsă a unui produs.

În cadrul unei conferințe de presă, marți, primarul Minneapolis, Jacob Frey, a descris incidentul drept „complex și încurcat”.

„Cred că ceea ce am văzut este greșit la toate nivelurile”, a spus domnul Frey. „A fi negru în America nu ar trebui să fie o condamnare la moarte”.

2 COMENTARII

Comments are closed.