Flavio Briatore (Facebook)

Se ştie că Flavio Briatore nu are nicio problemă să spună deschis ceea ce gândeşte. Iar dacă vorbim despre modul în care acest guvern a gestionat (slab) situația de urgență sanitară și criza economică, o consecință a epidemiei-pandemiei coronavirusului, antreprenorul nu se sfieşte să exprime judecăți negative și caustice la adresa clasei politice aflate la putere, potrivit Il Giornale.

Fostul manager de Formula 1 și-a exprimat în ultimele luni mai multe critici şi nedumeriri vizavi de măsurile luate de majoritatea galben-roşie a lui Giuseppe Conte pentru a face față situației și a reporni țara, îngenunchiată de calamitate, citează Rador.

Intervievat de La Verità, Briatore a comentat cu ironie recentele reuniuni Stati Generali organizate la Roma și atât de mult dorite de premier: „Cu toate problemele pe care le avem, ei au montat un Big Brother la Villa Pamphili. Un fel de festival Sanremo, cu Conte în rolul lui Amadeus, în timp ce partea comică a fost încredințată miniștrilor. La ce au folosit toate acestea?”. „Închişi ca șobolanii într-o vilă, fără niciun jurnalist? Doar ei, cei transparenți, care doreau să deschidă Parlamentul ca pe o cutie de ton”.

De la critica adusă premierului și Mișcării 5 Stele, la cea adresată întregii majorități: potrivit lui Briatore, acestui guvern „nu-i pasă de italieni”. Și explică şi motivul: „Scopul lor nu este cel de a face ca economia să funcționeze, ci de a rămâne la putere: chiar cu prețul de a distruge ţara”. „Adevărul este că coronavirusul este asigurarea pe viață a acestui guvern, pentru că atunci când oamenii se tem, nu mai reacționează”.

Și, având în vedere vara, și cu ea concediile, Briatore ia în vizor bonusul de vacanță instituit de majoritate: „Voi oferi un bonus de vacanță întregului guvern: prefer să-i plătesc ca să nu facă nimic, pentru că ăştia, cum se mişcă, provoacă daune”.

Părerea lui Briatore despre guvernul Conte este necruţătoare. Și în continuarea discuției cu ziarul, fondatorul clubului Billionaire a ţinut să facă un anunţ: „Propun o petiție populară prin care să le cerem daune celor care ne guvernează, pentru că ne-au distrus țara”.

În concluzie, pentru Briatore, cei care guvernează Italia nu-şi dau seama de gravitatea situaţiei: „Nu realizează dezastrul. În toamnă, oamenii vor fi flămânzi, vor fi două milioane de șomeri. E clar că ne-au spus braşoave în ultimele săptămâni: acum e verificat că banii aceștia nu vor sosi. Au spălat creierele italienilor, iar în rest, doar pomană”. Acest lucru se datorează faptului că – spune Flavio Briatore – „suntem guvernați de oameni care nu au niciun fel capacităţi. Cei mai proşti miniștri pe care i-am avut vreodată”.