Un avion de luptă chinez care a intrat pentru scurt timp în spațiul aerian al Taiwanului a fost urmărit de forțele aeriene ale insulei marți dimineață, transmite Agerpres.

Avionul chinez a intrat în spațiul aerian al insulei dinspre sud-vest, moment în care forțele aeriene ale Taiwanului au început să emită atenționări, potrivit unui comunicat emis de acestea. În comunicat este menționat ca avionul chinez a fost împins în afara granițelor de avioane de luptă ale Taiwanului.

Ministerul Apărării din Taiwan a informat că este a doua oară într-o perioadă de 7 zile când un avion de luptă chinez intră în spațiul aerian al insulei. Simultan cu intruziunea din 9 iunie a fost înregistrată și pătrunderea în spațiul aerian al Taiwanului a unui avion de transport militar american.

Tensiunea între Taiwan și China a crescut în ultimele săptămâni, pe fondul declarațiilor făcute de guvernatorul Taiwanului, potrivit cărora țara sa se pregătește să primească refugiați ai protestelor din Hong Kong. China consideră în continuarea că insula Taiwanului este parte a teritoriului său și nu îi recunoaște forma de auto-guvernare.