tucker, carlson, prezentator, fox, news
Tucker Carlson, prezentator Fox News (sursa foto: Flickr)

Un judecător federal a respins un proces împotriva Fox News săptămâna aceasta după ce avocații companiei media au susținut că niciun „spectator rezonabil” nu îl ia în serios pe prezentatorul Tucker Carlson, potrivit unui nou dosar în instanță consultat de Business Insider

Cazul a fost intentat de fostul model Playboy, Karen McDougal, care a spus că Carlson a defăimat-o în emisiunea sa, „Tucker Carlson Tonight”, spunând că a cerut de la președintele Donald Trump „ aproximativ 150.000 de dolari în schimbul tăcerii sale despre o presupusă aventură” între ei.

La rândul său, Fox News Network a cerut unui judecător federal să renunțe la dosarul lui McDougal, argumentând că „declarațiile lui Carlson nu erau declarații serioase și că modelul nu a reușit să invoce răutate reală”.

Fox News a contracarat acuzațiile lui McDougal susținând că Carlson „nu poate a afirmat fapte reale, ci a emis o opinie folosind o hiperbolă pentru efect”.

Judecătorul a fost de acord cu premisa lui Fox, adăugând că aceștia „argumentează persuasiv … că, având în vedere reputația domnului Carlson, orice spectator rezonabil analizează [cu] o cantitate adecvată de scepticism la declarațiile pe care le face”.

Carlson a făcut mai multe declarații rasiste și controversate de-a lungul timpului, remarcându-se ca una dintre cele mai mari vedete ale Fox News.

Anul trecut, după masacrul din El Paso, Texas, în care suspectul a scris un manifest despre o „invazie hispanică în Texas”, Carlson a susținut că supremația albă este o „farsă” și „nu o problemă reală”.