Atac asupra a doua femei musulmane in Franta
Femeie musulmană cu văl / sursa: pickpik

Două femei acuzate că au înjunghiat alte două femei care purtau batic musulman lângă Turnul Eiffel și au încercat să le smulgă vălurile au fost acuzate de agresiune și insultă rasistă, au declarat joi surse juridice agenției de presă AFP, citată de AlJazeera.

Cazul vine pe fondul unor tensiuni rasiale accentuate după uciderea săptămâna trecută a unui profesor de franceză care le arătase elevilor caricaturile profetului Mohammed.

Femeile acuzate de asalt erau în stare de ebrietate când au dat peste un grup de femei și copii musulmani în parcul Champ de Mars, la poalele Turnului Eiffel.

Familia musulmană s-a plâns de câinele celorlalte femei, spunând că se simte amenințată de acesta. În cearta care a urmat, una dintre femeile cu câinele a tras un cuțit și a înjunghiat două dintre femeile cu văl, în vârstă de 19 și 40 de ani.

Femeia în vârstă de 40 de ani a fost înjunghiată de șase ori și este tratată în spital pentru un plămân perforat. Victima mai tânără a fost înjunghiată de trei ori și a fost, de asemenea, tratată în spital, dar de atunci a fost externată.

Ambele victime au afirmat că atacatorii le-au numit „arabi murdari” și le-au spus: „Aici nu este casa voastră”.

Incidentul a provocat furori pe rețelele de socializare, unele persoane acuzând presa franceză că rămân tăcute cu privire la un atac pe care l-au văzut clar anti-musulman.