Justiţia germană anchetează aproximativ 30.000 de persoane suspectate de implicare într-o amplă afacere de pedofilie, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Vrem să iasă din anonimatul internetului autorii care abuzează copii şi cei care îi susţin” pe aceşti autori, a spus într-o conferinţă de presă Peter Biesenbach, ministrul justiţiei din landul Renania de Nord-Westphalia, unde a izbucnit scandalul.

„Autorii care comunicau pe forumuri consideră abuzarea copiilor drept ‘normală’ şi găseau un număr mare de persoane care împărtăşeau aceleaşi idei. Pragul de inhibiţie scade şi acest lucru caracterizează această situaţie în plan penal”, a avertizat Biesenbach.

„Dacă vrem să combatem activ abuzurile contra copiilor pe internet, trebuie să discutăm, de asemenea, despre reglementările legale privind stocarea datelor. Una fără cealaltă nu funcţionează”, a adăugat el.

Până în prezent, aproximativ 70 de persoane erau suspectate în această afacere care a debutat în toamna anului trecut în oraşul Bergisch Gladbach. Mai multe dintre aceste persoane au fost trimise în judecată.