Kim Jong Un/ sursa: wikipedia

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, și-a cerut scuze personal pentru uciderea unui oficial sud-coreean, spun oficialii de la Seul. 

Kim Jong-un i-ar fi spus omologului său sud-coreean Moon Jae-in că ceea ce s-a întâmplat este ”rușinos” și că nu ar fi trebuit să se întâmple, potrivit BBC.

Coreea de Sud a declarat că oficialul în vârstă de 47 de ani a fost găsit plutind în apele Coreei de Nord. Acesta a fost împușcat și trupul său a fost ars, potrivit Seoul.

Uciderea, prima a unui cetățean sud-coreean de către forțele nord-coreene după mai mult de un deceniu, a provocat indignare în sud.

Granița dintre nord și sud este atent supravegheată, iar nordul se crede că are o politică de „împușcare și ucidere” pentru a preveni intrarea coronavirusului în țară.

Scuzele au venit sub forma unei scrisori trimise președintelui Moon, care a recunoscut că incidentul nu ar fi trebuit să se întâmple.

Kim Jong-un a numit incidentul „o afacere rușinoasă” și a spus că îi pare „foarte rău” pentru „dezamăgirea” omologului sud-coreean și a poporului sud-coreean. Este primul comentariu oficial al nordului asupra incidentului.

Nordul a oferit rezultatele anchetei asupra incidentului. Ei spun că s-au tras peste 10 focuri de armă asupra bărbatului, care intrase în apele nord-coreene și apoi nu a reușit să-și dezvăluie identitatea și a încercat să fugă.

Cu toate acestea, nordul a insistat că nu a ars corpul bărbatului, ci mai degrabă „materialul plutitor” care îl transporta.

Tatăl a doi copii, care lucra pentru departamentul de pescuit, se afla pe barca de patrulare la aproximativ 10 km de granița cu nordul, lângă insula Yeonpyeong, când a dispărut luni, a declarat ministerul sud-coreean al apărării.

Își lăsase pantofii în urmă pe barcă. Presa sud-coreeană a declarat că a divorțat recent și a avut probleme financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău