Greva, functionari publici, 24 de ore, Grecia
sursa: public domain pictures

Grecia va impune restricții de noapte în zonele cele mai afectate de COVID-19, a declarat joi premierul Kyriakos Mitsotakis, anunțând restricții de circulație în mai multe zone ale țării, inclusiv în Atena, potrivit Reuters.

Anterior, autoritățile au anunțat 882 de cazuri noi de coronavirus, un nou vârf, după ce 865 au fost raportate miercuri.

Mitsotakis a spus că circulația va fi interzisă de la 12.30 la 5 a.m. în locațiile considerate cu risc ridicat și unde este necesară supravegherea ridicată, pe baza unei evaluări a riscurilor pe patru niveluri de către autorități. Măsura va intra în vigoare de sâmbătă.

Două regiuni din nordul Greciei, Kozani și Kastoria, prezintă cel mai mare risc, iar blocajele regionale au fost deja anunțate, urmate de alte provincii de supraveghere ridicată din nordul Greciei și din regiunea Attica, unde se află Atena.

Grecia a înregistrat un număr semnificativ mai mic de COVID-19 decât alte țări din Europa, deși cazurile au început să crească la începutul lunii octombrie. Testarea a crescut, de asemenea.

„Obiectivul este de a restricționa mișcările și adunările nocturne care să conducă la răspândirea virusului. Poate că este mai puțin plăcut pentru o vreme, dar ar însemna mai multă sănătate pe termen lung „, a spus Mitsotakis.

Tinerii au responsabilitatea de a ajuta la reducerea răspândirii, a spus Mitsotakis, adăugând că statul va fi neobosit în urmărirea penală a întreprinderilor care încalcă regulile. „Acum nu este momentul petrecerilor secrete, când acest virus are o petrecere în detrimentul vieții noastre”.

„Datele sunt clare, răspândirea virusului este în special în rândul tinerilor și la momentele și locațiile în care se adună. Dar de acolo încolo se răspândește în unități familiale, afectând în mod disproporționat persoanele în vârstă. ”

Joi, au mai fost înregistrate 15 decese, au spus autoritățile, ajungând la 549, mulți dintre ei în vârstă. Peste 90% dintre cei care au murit au avut probleme de sănătate anterioare.