twitter
Twitter (sursa: needpix.com)

Miliardarii Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates se numără printre multe figuri marcante ale SUA vizați de hackeri pe Twitter într-o aparentă escrocherie Bitcoin, scrie BBC.

Conturile oficiale ale lui Barack Obama, Joe Biden și Kanye West au solicitat, de asemenea, donații în criptomonede.

„Toată lumea îmi cere să dau înapoi”, a spus un tweet din contul lui Bill Gates. „Trimiteți 1.000 de dolari, vă trimit înapoi 2.000 USD”.

Twitter a declarat că a fost un atac „coordonat” care vizează angajații săi „cu acces la sisteme și instrumente interne”.

„Știm că hackerii au folosit acest acces pentru a prelua controlul asupra multor conturi foarte vizibile (inclusiv verificate) și au lansat tweet-uri în numele lor”, a declarat compania într-o serie de tweet-uri.

Acesta a adăugat că au fost făcuți „pași importanți” pentru a limita accesul la astfel de sisteme și instrumente interne în timp ce ancheta companiei este în desfășurare.

Între timp, CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a spus: „O zi grea pentru noi la Twitter. Cu toții ne simțim groaznic că s-a întâmplat asta.”

Anterior, Twitter a trebuit să facă pasul extraordinar de a opri mai multe conturi verificate de la tweeting-uri cu totul.

Cererile de resetare prin parolă au fost, de asemenea, refuzate, iar alte „funcții ale contului” sunt dezactivate.

Până la ora 20:30 EDT (00:30 GMT joi), utilizatorii cu cont verificat au început să poată trimite din nou tweet-uri, dar Twitter a spus că încă lucrează la o soluție.