sursa: flickr

Joe Biden este mai popular în rândul militarilor americani decât Donald Trump, arată un sondaj publicat luni și preluat de AFP și Agerpres. Doar 37,4% din militarii activi ar vota cu Donald Trump, în timp ce voturile a 43,1% s-ar îndrepta spre Joe Biden.

Sondajul realizat de Military Times în parteneriat cu Institutul Universității Syracuse mai arată și că aproape jumătate dintre soldați au o părere defavorabilă despre Trump, iar 42% îl dezabrobă ferm. Doar 38% au o părere bună despre actualul președinte al Statelor Unite.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1.018 persoane, înainte de convențiile naționale republicane și democrate care au avut de curând. Față de decembrie 2019, cota de popularitate a lui Donald Trump a scăzut de la 42% la 37,4%. Însă sondajul nu este relevant pentru întreaga armată, deoarece a fost cerută opinia mai multor ofițeri de carieră decât soldați tineri.

Donald Trump susține că are sprijinul armatei americane datorită, printre altele, alocării unei mari părți a fondurilor Pentagonului către aceasta. Însă de-a lungul mandatului său au apărut multe dezacorduri între șefii Departamentului Apărării și demisii ai unor oficiali de top.