Populatie evreiasca /sursa: britanica,com

Aproape jumătate dintre evreii britanici evită să prezinte semne vizibile ale iudaismului lor în public, cum ar fi o stea a lui David sau o kippah (skullcap), din cauza antisemitismului, a descoperit un nou studiu, potrivit The Guardian.

În rândul publicului larg, o proporție similară a fost de acord cu una sau mai multe declarații antisemite adresate acestora, indicând o „normalizare profund tulburătoare a antisemitismului”, au spus autorii studiului.

Campania împotriva antisemitismului și King’s College din Londra a dat 12 declarații cu care participanții la sondaj au  fost rugați să fie de acord sau nu.

Mai mult de jumătate (55%) dintre oameni nu au afirmat o singură declarație, 45%  fiind de acord cu una sau mai multe.

Doisprezece la sută au arătat „puncte de vedere antisemite înrădăcinate” prin acordul cu patru sau mai multe dintre  declarații. Cea care a avut cel mai mare sprijin a fost „Israelul tratează palestinienii așa cum naziștii i-au tratat pe evrei”, afirmată de aproape un sfert (23%) dintre respondenți.

Un sondaj separat realizat de evreii britanici a arătat că sunt mai optimiști cu privire la viitorul lor în Marea Britanie, comparativ cu anul trecut. Sfârșitul conducerii partidului laburist al lui Jeremy Corbyn a fost citat ca motiv al optimismului reînnoit, deși mulți evrei s-au simțit „cicatrici” de experiență și 78% credeau că politicienii nu au făcut suficient pentru a-i proteja pe evrei.

În general, majoritatea (57%) dintre evreii britanici s-au simțit bineveniți în Marea Britanie, 18% spunând că se simt oarecum sau foarte puțin bineveniți. Proporția care a spus că evită manifestările vizibile de iudaism în public (44%) a fost cea mai mare din 2016.

Două treimi au fost profund îngrijorați de acoperirea de către BBC a problemelor de interes evreiesc și 55% de gestionarea plângerilor antisemitismului. Nouă din 10 au spus că părtinirea presei împotriva Israelului alimentează persecuția evreilor în Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău