sursa: Facebook
Hong Kong (sursa: Facebook)

Hong Kong a aprobat joi un proiect de lege care ar criminaliză lipsa de respect față de imnul național al Chinei, o viziune obiectivă aupra subiectului considerând că este cel mai recent semn al extinderii puterii Beijingului asupra orașului semi-autonom, potrivit Reuters.

Această mișcare vine la doar câteva zile după ce autoritățile chineze au dat undă verde pentru a merge mai departe cu o lege de securitate națională.

Despre această lege, Statele Unite, Marea Britanie, Australia și Canada, precum și grupuri internaționale pentru drepturile omului, spun că va eroda libertățile din centrul financiar global care este orașul Hong Kong.

Proiectul de lege al imnului ordonă ca elevii din ciclul primar și gimnazial din Hong Kong să fie învățați să cânte „Marșul voluntarilor”, împreună cu istoria și eticheta sa.

Totodata, cesta aplică pedepse de până la trei ani de închisoare, precum și amenzi de până la 6.450 USD)pentru cei care il insultă. Imnul a fost huiduit la meciurile de fotbal, unde fanii fotbalului au cântat uneori „Gloria Hong Kong”, o melodie care a devenit un strigăt de război pentru mișcarea democrației din oraș