Hallelujah: cântecul lui Leonard Cohen a fost folosit la evenimentele politice ale lui Donald Trump, fără acordul fundației care administrează portofoliul său muzical (sursă foto: Flickr)

Cântecele regretatului muzician Leonard Cohen au fost folosite la mitingurile politice ale președintelui Donald Trump fără acordul fundației care administrează drepturile de autor pentru acestea, notează DPA, citat de Ziare.com.

O reintrepretare a cântecului „Hallelujah”, una dintre cele mai cunoscute compoziții ale lui Leonard Cohen, a fost difuzat în timpul festivității în care Donald Trump a acceptat în mod oficial nominalizarea sa pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Cântecul a fost folosit în ciuda faptului că reprezentanții grupului Sony/ATV Publishing au refuzat în mod expres cererea făcută de Partidul Republican de a utiliza cântecul în timpul Convenției Naționale a Republicanilor.

De asemenea, avocata Fundației Cohen a anunțat că va începe un proces împotriva celor care au încercat „să politizeze și să exploateze într-o astfel de manieră sfruntată unul dintre cele mai importante cântece din catalogul Cohen”.

Și alți muzicieni precum Elton John, Ozzy Osbourne, Adele sau membrii trupei The Rolling Stones l-au criticat pe Donald Trump pentru folosirea unor cântece din repertoriul lor la evenimente politice, fără ca aceștia să fie înștiințați sau să își dea acordul.