Londra, coronavirus, nivelul doi de alerta
Strada londoneza / sursa: punct.news.ro

Secretarul pentru sănătate confirmă escaladarea de la alertă „medie” la „ridicată”, plasând nouă milioane de persoane sub noi reguli, potrivit The Telegraph.

Noi restricții care interzic diferitelor grupuri de persoane să se amestece vor fi impuse în Londra de sâmbătă pentru a preveni creșterea nivelului de coronavirus.

Orașul fusese clasificat ca „mediu” (nivelul 1) în noul sistem cu trei niveluri de alerte locale pentru Anglia. Aceasta a plasat Londra cu cea mai mare parte a țării la capătul cel mai de jos al scalei, ceea ce înseamnă că nu există restricții noi dincolo de regula celor șase și de la ora 22:00.

Cu toate acestea, odată cu creșterea ratelor de infecție către punctul de declanșare 100 la 100.000, capitala va fi plasată în nivelul 2 – ceea ce înseamnă o interdicție pentru diferitele grupuri care se întâlnesc în interior.

Confirmând schimbarea de la Londra la Camera Comunelor, secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat: „Ratele de infecție sunt pe o cale abruptă ascendentă, numărul de cazuri dublându-se la fiecare 10 zile.

„Știm din primul vârf, infecția se poate răspândi rapid și poate pune presiuni uriașe asupra NHS, așa că trebuie să acționăm acum pentru a preveni necesitatea unor măsuri mai dure mai târziu.

„Așadar, lucrând îndeaproape cu primarul, cu conducerea consiliilor interpartidare, cu oficialii locali de sănătate publică și cu echipa națională, am convenit împreună că Londra trebuie să treacă la un nivel de alertă local Covid ridicat”.

Hancock le-a mulțumit celor care lucrează și locuiesc în capitală, adăugând: „Cu toții trebuie să ne jucăm rolul pentru a controla încă o dată virusul”.

Deputații din Londra au participat la o teleconferința cu ministrul îngrijirii Helen Whately, la 9:30 dimineața, joi, 15 octombrie, unde li s-a spus despre planuri, care au fost apoi confirmate de primarul orașului, Sadiq Khan.

„Nimeni nu doreşte noi restricţii, dar acestea sunt necesare pentru a proteja vieţile londonezilor”, a explicat edilul capitalei britanice, care le-a cerut locuitorilor acesteia să evite, pe cât posibil, transportul public şi deplasările.
„Trebuie să-i avertizez pe londonezi că avem o iarnă dificilă în faţa noastră”, a insistat el.