Antele Telecomunicație (sursă foto: Public Domain Pictures)

Prim-ministrul Boris Johnson intenționează să interzică gigantului chinez Huawei folosirea tehnologiei 5G pe teritoriul Marii Britanii, conform Reuters. Decizia atinge indirect relațiile pe care Marea Britanie le are cu guvernele de la Beijing și Washington.

Prin influența exercitată asupra guvernului britanic, S.U.A l-au determinat pe Boris Johnson să revină asupra deciziei luate în ianuarie, conform căreia Marea Britanie urma să permită companiei Huawei accesul limitat la tehnologia 5G. De asemenea, modificare deciziei survine și după ce Marea Britanie a criticat aspru deciziile luate guvernul chinez în privința insulei Hong Kong.

Nu este clar dacă în urma noi decizii companiei Huawei îi va fi interzis integral accesul la tehnologia 5G, sau doar parțial, la fel cum nu este clară perioada pentru care interdicția va rămâne în vigoare. Decizia va fi anunțată oficial în cursul zilei de marți.

S.U.A susțin că Huawei, compania care are cea mai mare producție de echipamente de telecomunicație la acest moment, va folosi tehnologia 5G pentru a spiona pentru China.

Compania Huawei respinge aceste acuzații și susține că adevăratul motiv pentru care le primește din parte S.U.A este că nici o companie americană nu reușește să ofere aceeași tehnologie la un preț competitiv.

Citește și:

Cum se va instala infrastructura de rețea 5G de mare capacitate