Sursă foto: Flickr

Mark Zuckerberg, șeful executiv al companiei Facebook, a promis, vineri, că va examina politicile rețelei sociale care se află la baza deciziei sale anterioare de a nu modera mesajele controversate postate de Donald Trump, transmite FPA. 

Anunțul făcut sub forma unei scrisori adresate angajaților este menit să aplaneze nemulțumirea din cadrul companiei, apărută după ce Zuckerberg a declarat că nu va cenzura în nici un fel postările recente ale lui Donald Trump, postări care păreau a încuraja violența împotriva protestatarilor din SUA.

Zuckerberg a promis anagajaților că se va trece la revizuirea politicilor de funcționare, în special cele care permit discuțiile, amenințările sau mesajele care încurajează utilizarea ilegitimă a  forței de către autorități, revizuire necesară în mod special în contextul evenimentelor recente din SUA.

Săptămâna trecută, când platforma Twitter se afla într-un conflict deschis cu președintele SUA pentru cenzurarea unor mesaje postate de acesta pe contul personal, Zuckerberg  a refuzat să trateze în același mod postările lui Donald Trump. Decizia luată de managerul Facebook a avut un ecou negativ, unii dintre angajați fiind atât de nemulțumiți de ea, încât și-au dat demisia.

Măsurile care ar putea fi luate de Facebook vor fi în mod deosebit importante în contextul în care SUA se pregătește pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie, iar candidații țin legătura cu electoratul parțial prin platforme de social media.