Donald Trump, inregistrare compromitatoare, scandal urias, Georgia
Donald Trump / sursa: flickr

Președintele SUA, Donald Trump, nu mai reprezintă un risc de transmisie Covid pentru ceilalți, a spus medicul de la Casa Albă, potrivit BBC.

Memo-ul lui Sean Conley este prima actualizare a stării de sănătate a lui Trump de joi.

Sâmbătă, mai devreme, președintele a ținut un discurs în fața susținătorilor de la Casa Albă în prima sa apariție publică de când a fost dus la spital , fiind infectat.

Au existat îngrijorări că ar putea fi încă contagios după trei zile de spitalizare.

Memorandumul medicului spunea că ultimele teste pe președinte au arătat că „nu mai există dovezi ale replicării active a virusului” și că încărcătura sa virală „scade”.

Cu toate acestea, declarația nu a spus dacă Trump a dat rezultate negative pentru Covid-19.

În memo, Dr. Conley a spus că președintelui Trump i s-au făcut teste de laborator sensibile care detectează cât de mult din virus se află încă în sistemul său.

„În această seară sunt fericit să raportez că, pe lângă faptul că Președintele care îndeplinește criteriile (Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor) pentru întreruperea în condiții de siguranță a izolării, eșantionul de PCR din această dimineață demonstrează că, conform standardelor recunoscute în prezent, nu mai este considerat un risc pentru alții „, a spus el.