Tensiuni dupa semnarea acordurilor Israel - EAU, Bahrain / sursa:wikipedia commons

Vinerea aceasta, 18 septembrie, imamii au fost instruiți să condamne acordurile de pace și să avertizeze că reprezintă un pericol pentru cei care le-au semnat, notează The Jerusalem Post.

Palestinienilor din Cisiordania, care participă la moschee vineri, li se va spune în predică că acordurile de pace semnate între Israel și Emiratele Arabe Unite și Bahrain în această săptămână reprezintă o înaltă trădare împotriva cauzei palestiniene și sunt condamnați de Allah însuși.

În fiecare săptămână, Ministerul Religiei al Autorității Palestiniene difuzează o foaie de instrucțiuni care prezintă conținutul care trebuie predicat în toate moscheile PA în timpul rugăciunilor de vineri pentru acea săptămână. Vinerea aceasta, 18 septembrie, imamii au fost instruiți să condamne acordurile de pace și să avertizeze că reprezintă un pericol pentru cei care le-au semnat.

Fișa de instrucțiuni include o listă de sură – capitole din Coran – care subliniază credința AP în imperativul religios de a se opune tratatului de pace.

Fișa, care a fost văzută și tradusă de ONG-ul Palestinian Media Watch (PMW), include puncte de vorbire despre predici precum: „Nu există nimic care să dăuneze Palestinei și locurilor sale sfinte decât să facă o alianță cu evreii, să fie conectat la ei și bazându-se pe ei „și” Ascultarea față de evrei și târâtul după ei va conduce națiunea către slăbiciune, nelegiuire, umilință și rușine „.