Aplicații Social Media (Sursă foto: Needpix)

O femeie blogger din Tunisia a fost condamnată la șase luni de închisoare amendată cu 700 de euro pentru distribuirea unei glume cu referire la Coran, transmite Reuters, citat de Ziare.com

Gluma despre coronavirus, scrisă ca și cum ar fi un verset din Coran, a stârnit reacția negativă a unui conservator de pe aceeași platformă social media, care a cerut pedepsirea autoarei. Instanța a condamnat-o astfel pe Emma Chargui la șase luni de închisoare și plata unei amenzi de 700 de euro, sub acuzația de incitare la ura intre religii și rase.

Sentința a fost criticată de mai multe grupuri care militează pentru drepturile omului. În acest moment, Tunisia este polarizată între facțiuni politice seculare și islamiste. Emma Chargui este și autoare unui bloc pe care scrie despre libertate și problemele femeilor. Amnesty International a declarat că la proces avocatului inculpatei nu i-a fost permis să intre în sala de judecată, în timp ce aceasta era interogată cu privire la propriile convingeri religioase și la sănătatea sa mintală.