Obama, atac la Donald Trump
Barack Obama, fostul președinte al SUA (sursă foto: Needpix)

Fostul președinte Barack Obama l-a atacat miercuri pe președintele Donald Trump într-un discurs aprins, considerându-l ca fiind incapabil să ia „treaba în serios”, acuzându-l pentru lipsa unui plan de abordare a coronavirusului, încurajarea rasismului, emiterea pe Twitter a teoriilor conspirației și emiterea regulată de minciuni și comportamente indecent, potrivit NBC.

A fost un moment rar pentru Obama de a-l ataca pe succesorul său – care este în urma candidatului democrat Joe Biden în sondaje, cu mai puțin de două săptămâni înainte de ziua alegerilor – atât în ​​termeni personali, cât și politici.

„Evaluările sale TV sunt scăzute. Deci știți că asta îl supără. Dar chestia este că acesta nu este un reality show. Aceasta este realitate”, a spus Obama la un raliu auto în Philadelphia. „Și restul dintre noi trebuie să trăim cu consecințele faptului că el s-ar dovedi incapabil să ia treaba în serios”.

„El a moștenit cea mai lungă serie de creștere a locurilor de muncă din istorie”, a spus Obama. „Dar, la fel ca orice altceva pe care l-a moștenit, l-a stricat”.

Obama, care a fost zgârcit cu aparițiile sale publice, dar face eforturi specifice pentru a-i împinge pe alegători să se prezinte, a implorat americanii să voteze pentru Biden, fostul său vicepreședinte, și să-i provoace lui Trump o înfrângere atât de răsunătoare încât nu poate încerca să delegitimeze rezultatul.