Olanda, tigari
Raft produse tabac / sursa: pixnio

Vânzarea de țigări și alte produse din tutun în supermarketuri va fi interzisă în Olanda din 2024, potrivit miscareaderezistenta.ro.

Guvernul afirmă ca măsura este menită să încurajeze căt mai multe persoane să renunțe la fumat. Circa 22% din adulții olandezi fumează regulat, potrivit datelor institutului de cercetare medicală Trimbos, în scădere față de 2014, când 26% se declarau fumători.

Începând de luna trecută, țigările pot fi vândute în Olanda doar în pachete gri, cu avertismente grafice mari pe ele, iar supermarketurile trebuie să pună produsele din tutun în cabinete închise, departe de privirile potențialilor clienți ai magazinului.

Acest viciu este interzis în barurile și restaurantele olandeze din 2008, iar anul acesta a fost interzis fumatul în stațiile de tren, urmând ca același lucru să se întâmple din 2022 și în cazul clădirilor de birouri.

Această măsură, care va include și interzicerea automatelor de vânzare a țigărilor, va închide în jur 11.000 din cele aproximativ 16.000 de puncte de vânzare a produselor din tutun din țară, potrivit executivului batav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău