Air Force One supersonic
Air Force One / sursa: pixabay

Air Force One este deja cel mai rapid avion de pasageri din lume, dar Pentagonul vrea să-l facă mult mai rapid, scrie Washington Post.

Forțele aeriene americane au atribuit recent un contract companiei de aviație Exosonic pentru a începe dezvoltarea unei aeronave prezidențiale care poate călători la viteze supersonice. Premiul de cercetare, în valoare de 1 milion de dolari, va finanța lucrările pentru „modificarea” planurilor existente ale Exosonic pentru un avion comercial supersonic într-o propunere pentru un avion de nivel prezidențial.

Într-o postare pe Twitter săptămâna aceasta, Centrul de Management al Ciclului de Viață al Forțelor Aeriene a declarat că contractul este destinat „dezvoltării unei aeronave de transport executiv supersonic cu zgomot redus care va permite factorilor de decizie și echipelor cheie să călătorească în jurul lumii în jumătate din timpul necesar acum  ”.

Versiunea actuală a Air Force One, un avion Boeing seria 747-200B, poate călători cu o viteză maximă de .84 mach, potrivit Boeing.

Creșterea dramatică a acestei viteze ar putea schimba în mod fundamental natura călătoriilor prezidențiale și ar putea face călătoriile internaționale mult mai rapide și mai ușoare.