vacanță, lux
Vacanță de lux (sursa foto: Pixabay)

Fie că organizează mese private de 300.000 de dolari cu bucătari celebri sau campinguri de lux stepele din nordul Saharei, agenții de turism de lux și serviciile de ”concierge” reușesc să facă imposibilul o realitate, scrie CNN

Vara trecută, serviciul de ”concierge” ”Element Lifestyle”, care organizează vacanțe de lux, a asigurat cheia Capelei Sixtine, astfel încât o familie de șase persoane din New York să poată deschide ușile și să se bucure singură de uimitoarele opere de artă ale lui Michelangelo. Experiență care a costat aproximativ 75.000 de dolari.

Într-un zbor către Seul, specialiștii în călătorii din Asia de la compania ”Remote Lands” au ajutat o afluentă familie coreeano-americană de patru persoane să cumpere toate cele 12 locuri din clasa întâi, pentru aproximativ 20.000 de dolari, la Korean Air, astfel încât să se poată bucura de cabină în privat.

Când o familie a uitat să obțină o viză din Myanmar pentru unul dintre copiii lor, compania de turism ”Red Savannah” a reușit să-l convingă pe șeful imigrației din Yangon să aprobe formularele în timp ce clienții erau în aer. Când călătorii au aterizat, viza îi aștepta.

În Islanda, specialistul în călătorii de aventură de lux ”Black Tomato” a făcut realitate o propunere de vis ascunzând un inel cu diamante într-o peșteră de gheață pe care viitoarea soție a descoperit-o ulterior.

Într-o altă călătorie, ”Black Tomato” a trimis un cinematograf de la Hollywood, care filmase blockbustere precum „Războiul stelelor” și „Interstelar”, pentru a filma o familie în aventura lor șase săptămâni prin insulele indoneziene. În total, grupul a cheltuit aproximativ 665.000 de dolari.

Pinguini pentru clienți exclusiviști

Michael Albanese, fondatorul ”Element Lifestyle”, a surprins la un moment dat iubita unui client care iubea pinguinii, aducându-le chiar 3 exemplare.

Acesta a dat câteva telefoane și reușit să aducă un dresor și 3 pinguini care le-au animat weekend-ul bogătașilor.

”Cele 7 minuni ale lumii”, într-o singură vacanță

În urmă cu câțiva ani, compania ”Black Tomato” a organizat o excursie pentru un filantrop canadian care dorea să vadă ”Cele 7 minuni ale lumii” într-o singură vacanță.

Filantropul început cu o scufundare între plăcile tectonice din Islanda, apoi a plonjat cu rechinii albi în Cape Town, însoțit de unul dintre cei mai importanți biologi marini din lume.

În India, a petrecut timp predând limba engleză la o școală dintr-o mahala, apoi a făcut un ”popas” în Orașul Interzis din Beijing.

Călătoria a culminat cu o vizită în Hiroshima, Japonia.

Majoritatea milionarilor și miliardarilor nu caută „piscine infinite și SPA-uri luxoase”. Ei caută mai mult experiențe unice pline de substanță și autenticitate.