sursa: Wikipedia

Ofițerii de poliție din Colorado, Erica Marrero, Kyle Dittrich și Jaron Jones, au batjocorit chokehold-ul folosit pentru a-l supune pe Elijah McClain anul trecut, potrivit AlJazeera.

Trei ofițeri de poliție au fost concediați datorită fotografiilor arătându imitarea unui chokehold folosit pe Elijah McClain, un bărbat de 23 de ani, negru, care a murit anul trecut, după ce poliția l-a oprit pe stradă într-o suburbie din Denver.

Ofițerii Erica Marrero, Kyle Dittrich și Jaron Jones au imitat chokehold-ul folosit pentru a-l supune pe McClain în octombrie anul trecut.

Într-o declarație postată online, șefa interimară de poliție a Aurorei Vanessa Wilson a confirmat vineri că Marrero și Dittrich fuseseră concediați. Al treilea ofițer, Jones, și-a dat demisia marți, a spus ea.

Ea a adăugat că a înțeles „impactul devastator pe care acest incident l-a avut asupra relației dintre comunitate și departamentul de poliție”.

Totodată a spus că un al patrulea ofițer, Jason Rosenblatt, a fost concediat și vineri. El a fost trimis fotografia de unul dintre cei trei și a răspuns cu un text care spune „haha”, a informat presă locală din SUA.