Polonia speră că o parte din soldații americani care urmează să fie retrași din Germania vor fi relocați pe teritoriul său, transmite Agerpres. 

Conform publicației The Wall Street Journal, președintele american a cerut sâmbătă Pentagonului să reducă efectivul militar american dislocat permanent în Germania, astfel încât numărul americanilor să fie redus la 25.000 de persoane.

Premierul Mateusz Morawiecki a declarat că speră ca țara sa, în calitate de partener militar al Statelor Unite, să fie locul în care se vor regăsi o parte din soldații retrași din Germania. Acesta a adăugat că o astfel de mutare ar putea fi benefică în perspectiva apărării graniței de est a NATO, făcând aluzie la pericolul ridicat de Rusia, care a preluat în ultimii 10 ani controlul asupra unor teritorii din Ucraina și Georgia.

În prezent, Germania, principala ancoră a forţelor americane din NATO, găzduiește 34.500 de soldați americani și familiile lor. Pentru moment, Pentagonul nu a confirmat sau infirmat informațiile din The Wall Street Journal, care apar în contextul unei tensiuni între SUA și aliații săi europeni, în special Germania.