Premierul Japoniei ar intenționa să își dea demisia din cauza unor probleme de sănătate, conform unor surse neoficiale (sursă foto: Wikimedia Commons)

Shinzo Abe, premierul Japoniei, a decis să își dea demisia, potrivit unei surse din cercul său de apropiați, transmite Reuters.

Informația a început să devină răspândită printre posturile de televiziune nipone, însă fără vreo sursă oficială. Potrivit postului NHK, premierul ar urma să demisioneze din cauza bolii cronice intestinale cu care organismul său se luptă de ani de zile.

Shinzo Abe este premierul Japoniei din anul 2012, fiind cel mai longeviv șef de guvern al Japoniei. Demisia sa ar provoca instabilitate pe scena politică japoneză, întrucât nu este clar cine îi va fi succesor.

Purtătorul de cuvânt al guvernului Japoniei, Yoshihide Suga, a ținut să respingă speculațiile privind posibila demisie a premierului, afirmând că acesta este pregătit pentru „a lucra intens” în următoarea perioadă. Este de așteptat ca Abe să își păstreze funcția până în 2021, la sfârșitul celui de al treilea mandat.