Justin Trudeau (Facebook)

Premierul canadian Justin Trudeau a apărat vineri libertatea de exprimare, în timp ce crede totuși că ea nu este „fără limite” și că nu ar trebui să „rănească în mod arbitrar și inutil” anumite comunități, potrivit AFP.

„Vom apăra întotdeauna libertatea de exprimare”, a spus Trudeau, ca răspuns la o întrebare despre dreptul de a-l caricatura pe profetul Muhammad, așa cum a făcut revista Charlie Hebdo.

„Dar libertatea de exprimare nu este lipsită de limite”, a spus el într-o conferință de presă. „Ne datorăm să acționăm cu respect față de ceilalți și să căutăm să nu rănim în mod arbitrar sau inutil pe cei cu care împărtășim o societate și o planetă”.

Distanțându-se de poziția președintelui francez Emmanuel Macron, Trudeau a pledat pentru o utilizare „prudentă” a libertății de exprimare.

„Într-o societate pluralistă, diversă și respectuoasă ca a noastră, ne datorăm să fim conștienți de impactul cuvintelor noastre, de acțiunile noastre asupra celorlalți, în special a acestor comunități și populații care încă se confruntă cu o mare discriminare”, a pledat el.