sursa: flickr

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a sancționat o lege care impune utilizarea măștilor în public în timpul pandemiei coronavirusului, potrivit BBC.

Cu toate acestea, el votat utilizarea în magazine, biserici și școli.

Într-o emisiune, președintele Bolsonaro a spus că oamenii ar fi putut fi amendați pentru că nu au purtat masca acasă.

El a refuzat să recunoască gravitatea focarului Covid-19 din Brazilia, deși are cel mai mare număr de cazuri și decese din lume.

Virusul a infectat aproape 1,5 milioane de oameni și a ucis acolo 61.884 de la sfârșitul lunii februarie, conform datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins.

Corespondentul BBC din America de Sud, Katy Watson, spune că Jair Bolsonaro nu a avut niciodată grijă prea mult de măști, o recomandare a sănătății care a devenit extrem de politizată, întrucât a tratat o mare parte a crizei coronavirusului din Brazilia.

Chiar și în cazul în care utilizarea măștii a fost obligatorie, nu toată lumea a respectat regulile, iar aplicarea este adesea destul de vagă, adaugă corespondentul nostru.

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților includea un articol care spunea că măștile trebuiau purtate de oameni în „unități comerciale și industriale, temple religioase, spații didactice și, de asemenea, locuri închise unde se adună oameni”.