Vladimir Zelenski are covid
Ucraina, Vladimir Zelenski / sursa: wikipedia commons

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a fost internat în spital după ce a contractat coronavirus la începutul acestei săptămâni, a declarat joi un oficial prezidențial, scrie Reuters.

„S-a dus mai întâi acasă, dar a decis să se mute la spitalul Feofania, pentru a se izola și a nu expune pe nimeni”, a declarat pentru Reuters o purtătoare de cuvânt a președintelui.

„Există condiții mai bune pentru pacienți. Nimic grav”, a spus ea referindu-se la sănătatea președintelui.

Zelenski a declarat luni că a dat rezultate pozitive pentru coronavirus. Alți trei oficiali de rang înalt, inclusiv ministrul finanțelor, ministrul apărării și consilierul superior al lui Zelenski, au fost de asemenea infectați.

Numărul zilnic al Ucrainei de noi infecții cu coronavirus a început să crească la sfârșitul lunii septembrie și a rămas constant ridicat în octombrie și noiembrie, stimulând guvernul să extindă unele restricții până la sfârșitul anului.

Miercuri, cabinetul lui Zelenski a votat impunerea unui blocaj național la sfârșit de săptămână pentru a consolida măsurile de limitare a răspândirii rapide a coronavirusului.

Ucraina a înregistrat în total 500.865 de cazuri de coronavirus până joi, cu 9.145 de decese.