Meghan, ducesa de Sussex, pierdere de sarcina
Harry și Meghan/ sursa: flickr

Prințul Harry și Meghan, ducesa de Sussex, au încurajat Marea Britanie să țină cont de trecutul său colonial, subliniind „greșelile” implicării sale istorice în țările care acum compun Commonwealth-ul, potrivit CNN.

Vorbind într-o sesiune a Queen’s Commonwealth Trust, miercuri, Harry a spus că oamenii trebuie „să recunoască trecutul”, chiar și atunci când acest lucru este incomod.

„Când te uiți în Commonwealth, nu există nicio cale prin care să putem merge înainte dacă nu recunoaștem trecutul”, a spus el. „Atâția oameni au făcut o treabă atât de incredibilă de a recunoaște trecutul și de a încerca să îndrepte aceste greșeli, dar cred că toți recunoaștem că mai sunt încă multe de făcut.”

„Nu va fi ușor și, în unele cazuri, nu va fi confortabil, dar trebuie făcut, pentru că ghiciți ce: Toată lumea beneficiază”, a adăugat Prințul.

Commonwealth-ul este format din 54 de națiuni, aproape toate fiind anterior guvernate de Marea Britanie ca parte a imperiului său. Colonizarea Marii Britanii a acestor țări a fost reevaluată ca urmare a protestelor anti-rasism globale recente.

Meghan, Ducesa de Sussex, a contribuit, de asemenea, la sesiune, care s-a concentrat pe modul în care Commonwealth-ul poate sprijini tinerii.

Protestatarii din Marea Britanie au cerut eliminarea în ultimele săptămâni a unor statui care onorează imperialiștii și comercianții de sclavi. O reevaluare similară a avut loc și în alte puteri istorice imperialiste, inclusiv în Belgia.

Harry și Meghan au anunțat la începutul anului 2020 că renunță la rolurile lor ca membri superiori ai familiei regale și, de atunci, petrec majoritatea timpului în America de Nord.