bitcoin
Bitcoin (sursa foto: Pixabay)

BStefan-Thomas, programator de origine germană, mai are doar 2 încercări pentru a-și revendica averea de 240 de milioane de dolari. El a câștigat 7.000 de bitcoini acum peste 10 ani, dar din păcate a uitat parola contului, scrie The Guardian.

Thomas este un programator din San Francisco, iar în urmă cu un deceniu i s-au acordat 7.002 de bitcoini ca recompensă pentru realizarea unui videoclip care să explice modul în care funcționează criptomoneda.

La momentul în care a fost plătit, criptomonedele valorau între 2 și 6 dolari fiecare. Le-a ascuns în „portofelul digital” și a uitat de ele.

Acum, fiecare bitcoin valorează 34.000 de dolari, iar conținutul portofelului său este evaluat la 240 de milioane de dolari. Dar Thomas a uitat parola care îi va debloca averea.

Thomas, născut în Germania, a introdus deja parola greșită de opt ori și, dacă o mai scrie de două ori greșit, unitatea sa de disc, care conține cheile sale private la bitcoin, va fi criptată și nu va vedea niciodată banii.

Thomas susține că a încercat alte 8 parole frecvente pentru a debloca contul, dar a greșit de fiecare dată.

„Stau în pat și mă gândesc mereu la asta. Apoi merg la computer, încerc o nouă strategie și greșesc din nou. Devin din nou disperat”, a declarat Thomas pentru NYT.

Alex Stamos, un expert în securitate cibernetică de la Observatorul Stanford, i-a aflat povestea și se oferă să spargă parola pe parcursul a șase luni. Ajutorul nu vine gratis, el dorind 10% din câștigul lui Thomas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău