sursa: dw.com

Un bărbat supranumit „Rambo din Pădurea Neagră” a fost arestat în regiunea germană din sud-vestul Pădurii Negre, după cinci zile de fugă, a declarat vineri poliția din Baten-Wurttemberg, potrivit CNN.

Suspectul a fost identificat ca fiind Yves Rausch, în vârstă de 31 de ani, și i s-a dat porecla în mijloacele de informare locale și pe social media după ce a dispărut în pădure în urma unei altercații cu poliția.

Duminică, poliția a raportat că ofițerii au fost chemați în legătură cu un bărbat „îmbrăcat în camuflaj” care purta un arc și săgeți.

Rausch a cooperat inițial cu ofițerii, înainte de a-i amenința cu o armă și a reușit să-i dezarmeze de „armele de serviciu” înainte de a dispărea în pădure.

O forță de câteva sute de agenți de poliție și elicoptere au fost dislocate în orașul Oppenau pentru eforturile de căutare, au spus autoritățile.

Juergen Rieger, șeful operației de căutare a declarat că Rausch a fost găsit așezat într-un tufiș „cu patru arme în fața lui”, după o informație primită de la doi martori, a raportat agenția de presă AFP.

Reiger a adăugat că Rausch avea un topor în poală, o altă armă și că era o scrisoare în fața lui, a informat aceeași sursă.

Arestarea de vineri pune capăt unei căutări de cinci zile. Începând de joi dimineața, anchetatorii de la ora locală au primit peste 270 de indicii de la public cu privire la locul unde se află Rausch în pădure.

Poliția are motive să creadă că Rausch nu avea „reședință permanentă” și că locuia, cel mai probabil, în pădure.