Inmormantare Iran/ sursa: wikipedia commons

Iranul a înregistrat cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19 într-o perioadă de 24 de ore, au arătat duminică cifrele oficiale ale ministerului sănătății, potrivit Reuters.

Cele 163 de decese raportate duminică depășesc recordul anterior, când ministerul sănătății a raportat 162 decese într-o zi.

Republica Islamică a înregistrat un număr de 11.571 de decese și 240.438 de infecții din coronavirus, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Sima Sadat Lari, într-o declarație la televiziunea de stat. Au fost declarate și 201.330 de vindecări.

Numărul de noi infecții zilnice și decese a crescut brusc în ultima săptămână, după ridicarea treptată a restricțiilor care a început la jumătatea lunii aprilie.

Iranienilor care nu poartă măști li se vor refuza serviciile de stat și locurile de muncă care nu respectă protocoalele de sănătate vor fi închise timp de o săptămână, a declarat președintele Hassan Rouhani, sâmbătă, când a lansat noi măsuri pentru a încerca reducerea coronavirusului.