Rusia acuză un fost jurnalist de înaltă trădare (sursă foto: Facebook-Profilul personal al lui Ivan Safranov)

Rusia l-a acuzat pe fostul jurnalist militar Ivan Safronov de înaltă trădare, transmite Reuters. Acuzațiile aduse la adresa fostului jurnalist sunt intimidante pentru comunitatea de jurnaliști din Rusia, care consideră că Ivan Safronov este pus sub niște acuzații false.

Ivan Safronov a fost reținut săptămâna trecută. Fostul jurnalist a renunțat la slujba sa în luna mai, pentru a deveni consultant al Agenției Spațiale Rusești, iar acum este acuzat că ar fi divulgat secrete militare Cehiei. Informațiile pe care este acuzat că le-a divulgat vizează transporturile de arme rusești către Orientul Mijlociu și Africa.

Jurnalistul a făcut parte dintre reporterii acreditați de Kremlin să acopere evenimentele la care președintele Vladimir Putin ia parte. Dacă va fi găsit vinovat, Safronov riscă să fie condamnat până la 20 de ani de închisoare.

Poliția a mai arestat și douăzeci de jurnaliști care s-au adunat în fața clădirii în care Safronov este reținut, pentru a protesta împotriva lipsei de transparență a gestionării cazului. Detaliile legate de caz sunt foarte puține și este probabil ca procesul să se țină cu ușile închise. „Bineînțeles că acest caz este inventat cu scopul de a intimida”, a declarat Arina Borodina, una dintre persoanele arestate.