coronavirus, Rusia
Rusia publica cifre nerealiste privind vaccinarea

Rusia a dezminţit sâmbătă informaţii publicate în The New York Times (NYT) conform cărora serviciile de informaţii americane sunt convinse că Moscova a oferit prime unor combatanţi apropiaţi talibanilor pentru a ucide soldaţi ai Occidentului în Afganistan, informează AFP.

„Aceste acuzaţii nefondate şi anonime care afirmă că Moscova se află în spatele morţii unor soldaţi americani în Afganistan au dus deja la ameninţări directe la adresa vieţii unor angajaţi ai ambasadelor ruse de la Washington şi Londra”, a notat pe Twitter ambasada rusă în SUA, potrivit Agerpres.

Serviciile de informații americane s-au convins că Rusia a oferit discret bonusuri luptătorilor apropiați talibanilor pentru uciderea soldaților americani sau ai NATO în Afganistan, a relatat vineri New York Times.

Această concluzie datează de acum câteva luni, când rebelii islamiști afgani erau în negocieri cu Washingtonul pentru a pune capăt celui mai lung război al Statelor Unite, potrivit cotidianului. La 29 februarie a fost semnat un acord între americani și talibani, care prevede o retragere treptată și completă a forțelor americane și negocieri de pace între insurgenți și guvernul de la Kabul, citează AFP.
O unitate de informații militare ruse a distribuit bani luptătorilor islamiști sau criminali înarmați apropiați talibanilor, adaugă New York Times, fără a putea spune câți dintre cei 20 de americani care au murit în luptă în Afganistan în 2019 sunt victimele acestei operațiuni.