Dormitorul premierului Borisov (mediapool.bg)

Pentru a doua oară în decurs de o săptămână, presei de la Sofia i-au fost trimise materiale compromițătoare la adresa premierului bulgar Boiko Borisov.

După ce vinerea trecută a apărut înregistrarea cu o vocea care seamănă cu a lui Borisov, miercuri au fost date publicității și fotografii din dormitorul acestuia. În acestea se vede un sertar de la o noptieră, plin cu bancnote de 500 de euro. Pe noptieră este lăsat un pistol, precum și model de telefon vechi cu căști agățate.

Autenticitatea, cel puțin a uneia dintre fotografii, a fost confirmată de însuși premierul Borisov, potrivit bulgarilor de la Mediapool.

Borisov l-a acuzat pe Radev că l-a ”spionat cu o dronă” după ce ar fi apărut imagini cu el dormind în pat, imagini postate anonim.

Borisov a sugerat apoi că poate cineva de la SNP să fi luat cadrele, pentru că o mare parte din servicii s-au dus să lucreze pentru oligarhi și ar fi putut fi cumpărați cu bani. Premierul a adăugat că are un pistol personal și foarte rar se desparte de el. “Deja dorm cu pistol, de astăzi voi dormi cu pistolul. M-am așteptat ca Serviciul Național de Pază să mă păzească”, a declarat el, citează Rador.

Preşedintele bulgar Rumen Radev a negat joi acuzaţii că ar fi folosit o dronă pentru a face fotografii premierului Boyko Borisov în dormitorul acestuia, potrivit Agerpres.

Miercuri seara, Borisov şi-a acuzat adversarii politici că împiedică eforturile sale de a introduce euro în Bulgaria, expunându-l la ridicol. El a făcut declaraţiile în timpul unei conferinţe de presă televizate la sediul partidului său guvernământ GERB.