Un câine de salvare a găsit semne de viață detectate sub rămășițele clădirilor distruse, la o lună de la explozia din Beirut (sursă foto: Wikimedia Commons)

Salvatorii încă mai găsesc semne de viață printre rămășițele exploziei din Beirut, conform Reuters. Un câine antrenat pentru salvare a detectat ceva mișcându-se sub resturile unei clădiri rezidențiale aflate în una dintre zonele cele mai grav afectate de explozia din 4 august.

La o lună de la explozie„Aceste (semne de respirație și puls), împreună cu temperatura indicată de senzori înseamnă că există posibilitatea de a fi ceva viu”, a declarat Eddy Bitar, unul dintre mebrii echipei de salvare de la fața locului.

Echipa a continuat căutările și după lăsarea nopți, fiind ajutată de câini special antrenați pentru a detecta persoane pierdute în astfel de circumstanțe. Bittar a mai declarat că la căutare participă o unitate de voluntari care a adus cu sine surplusul de echipament necesar pentru a continua căutările.

Conform posturilor locale de televiziune, orice operațiune de căutare ar putea dura ore în șir, în cazul în care devine clar că cineva aflat în viață se află în continuare printre dărâmături.